6 predloga za devojačko veče koji garantuju dobar provod

Datum: 30. 04. 2014. Kategorije: Devojačko i momačko veče, Ceremonija

Devojačko veče je, kao običaj, nastao iz želje da devojke pred udaju proslave svoje poslednje veče ili dane kao slobodne devojke sa svojim prijateljicama. Pokušajte da maksimalno iskoristite ovu priliku da se zabavite i uživate u tom osećaju da ste još uvek devojke. Ovo je odličan povod da se setite svih zanimljivih putovanja, provoda i nestašluka koje ste radile u svojim devojačkim danima. 

Ma koliko to blesavo i smešno zvučalo, verujte da su te godine nešto što uvek pamtimo po divnim i iskrenim prijateljstvima, ludim provodima i slobodnom vremenu.

predlozi-za-devojacko-vece-14

Postoje razni običaji kad je devojačko veče u pitanju ali moj savet je da ga organizujete po svojoj meri. Najbitnije je da mlada, kao glavna zvezda večeri, uživa u društvu i slavlju koje je namenjeno, pre svega, njoj.

Negde se veruje da kuma preuzima na sebe celu organizuju devojačke večeri. Ja smatram da je, drage kume, važno da ispitate situaciju i saznate da li je mlada planirala da organizuje devojačko veče i da na osnovu tih infomacija donosite odluke. Ukoliko mlada nema u planu da napravi ovakvu vrstu proslave, onda je na vama da odlučite da li ćete je iznenaditi sa nekom zanimljiviom idejom za devojačko veče. Nemojte se opterećivati ovim običajem već ga posmatrajte kao jedan vid druženja za koje ćete uložiti malo više vremena i truda.

Za ovakav vid slavlja je potrebno samo malo kreativnosti i dobro poznavanje svoje prijateljice. Osmislite provod u skladu sa onim što mlada voli i šta bi nju najviše iznenadilo, a za sve ostale sitne detalje možete podelite zaduženja. Iskoristite ostale devojke, mame i bake i napravite poslastice, piće, poklončiće i slično, što će vaše druženje učiniti interesantnijim. Cela organizacija zavisi od toga koji vid proslave želite i kad to odredite, za ostale detalje možete pronaći inspiraciju na našem portalu ili poznatoj društvenoj mreži Pinterest.com

Imate nekoliko zanimljivih opcija kad je u pitanju planiranje devojačke zabave. Pogledajte koje sam izdvojila za vas i odaberite onu koja vama najviše godi... i napravite provod za pamćenje

predlozi-za-devojacko-vece-5

1. Devojačka žurka kod kuće

Organizujte druženje za svoje drugarice kod kuće i verujte mi nećete pogrešiti. Možete osmisliti neku zanimljivu temu ili stil koji će vam biti dodatna zanimacija za taj dan. Prednosti organizovanja devojačke večeri kod kuće je prvenstveno intimnija proslava, gde ćete okupiti svoje drugarice i provesti dan u prepričavanju svojih uspomena i sećanja na sve anegdote koje ste zajedno preživele. Možete napraviti neke šaljive igrice i tako zanimljivim temama i smehom popuniti dan. Napravite ukusnu gozbu i koktele, a sve to zasladite najlepšim i najukusnijim poslasticama. Uživajte u muzici iz vaše mladosti, gledajte omiljeni film, prelistajte stare slike i usput napravite nove za uspomenu. Pogledajte primer jedne ružičaste proslave koji će vam poslužiti oko odabira detalja i teme same proslave.

Budite kreativne i uživajte u devojačkim pričama.

predlozi-za-devojacko-vece-3

2. Izlazak u noćni provod

Ukoliko volite izlaske i to je nešto po čemu pamtite svoje devojačke dane, onda je ovo odličan povod da se podsetite zajedničkog sređivanja, ludih provoda i đuskanja do kasnih sati. Možete se organizovati i napraviti neke zanimljive majice sa natpisima, pa čak i napraviti veo za mladu ili stavite zanimljiv detalj u kosu po kojem ćete biti prepoznatljive. Imate puno opcija, samo odaberite koja je vama interesantna. Organizujte zajedničku pripremu, sve od odabira odeće, pravljenja frizure pa do šminkanja i lakiranja noktiju. Sve to začinite dobrim ženskim pričama, smehom i ukusnim pićem. Odaberite neki zanimljiv klub, diskoteku ili kafanu...sve zavisi od toga koju vrstu muzike slušate. Idite na karaoke, tamburaše ili čak salsa veče. Izaberite ono što vama najviše prija, opustite se i napravite atmosferu za pamćenje. 

predlozi-za-devojacko-vece-10

3. Ručak u restoranu

Ako želite nešto elegantno i odmereno, onda je za vas odličan izbor odlazak u restoran. Odaberite restoran koji mlada voli ili u koji nikad nije imala prilike da ode, ali provereno znate da je dobar i da ćete uživati u hrani i atmosferi. Možete pripremiti neki zanimljiv poklon za mladu ili je iznenadite ukusnim slatkišima i tortom. Napravite taj ručak zanimljivim tako što ćete naručiti koktele i probati sve kombinacije. Odaberite ono što će vas nasmejati i oraspoložiti, ali zapamtite da je najbitnije da ponesete veliki osmeh i da se opustite u društvu svojih najboljih prijateljica.

predlozi-za-devojacko-vece-11

4. Vikend u spa centru

Ako imate više vremena, odvojite jedan vikend i otputujte u neki zanimljiv spa centar. To vam je odlična opcija da povedete nekoliko najboljih drugarica i da se odmorite i opustite pre venčanja. Spa centri pružaju odlične tretmane zbog kojih ćete biti negovane, a pri tom ćete sve to moći da radite u društvu svojih drugarica. Organizujte zajedničku masažu, manikir i pedikir, uživajte u sauni ili đakuziju... Možete napraviti i druženje kraj bazena, uživajući u ukusnim voćnim sokovima ili organizovati noćno kupanje od koje ćete sigurno napraviti originalnu zabavu.

Budite kreativne.

predlozi-za-devojacko-vece20

5. Nezaboravno putovanje

Možete organizovati zajedničko putovanje na more ili neku, vama zanimljivu destinaciju. Ovo vam je jedna od najzabavnijih devojačkih druženja, jer ćete moći da otputujete i uživate u svemu što žene vole. Možete kombinovati sve prethodne navedene opcije a pri tom će to družanje trajati nekoliko dana. Možete ići u šoping, obilaziti razne muzeje i spomenike, uživati u diskotekama i đuskati sa strancima, možete probati nova jela i pića, možete otići i na nudističku plažu (što da ne) ... potrudite se da probate što više novih stvari. Organizujte devojačko veče na plaži ili u najpoznatijoj dikoteci, o kojoj maštate. Nekoliko dana sa svojim drugaricama će vas sigurno pocetiti na devojačke dane, zato iskoristite u potpunosti ovo nezaboravno putovanje.

predlozi-za-devojacko-vece-2

6. Avantura za pamćenje

Ako ste avanturista i volite neobična putovanja i adrenalinske sportove, onda je za vas neki nesvakidašnji provod. Razmislite šta je to što niste do sada probale i šta bi želele da iskusite, pa iskoristite trenutak da tu avanturu doživite sa svojim najboljim drugaricama. Postoji bezbroj odličnih ideja i sportova u kojima biste mogle da se oprobate i napravite spektakl od vaše devojačke večeri. Zanimljivo bi bilo organizovati putovanje po zemlji ili samo nekoj oblasti, odlazak u svetski zabavni parkkampovanje ili šoping snova. Istrčite zajednički maraton, organizujte skakanje sa padobranom ili bandži džamping, možete probati rafting ili penjanje i spuštanje sa stene, skijanje na vodi ili na planini, ronjenje u moru ili jedrenje, peintbol ili brdski biciklizam...Ovo su samo neki od adrenalinskih mogućnosti koje će vam sigurno biti zanimljivije da probate u društvu. 

predlozi-za-devojacko-vece-15

Mogućnosti je beskonačno, a vi odlučite koje ideje su vama najatraktivnije i gde biste se najbolje provele.

Naravno, ideje su odlične ali morate uzeti u obzir i vaše mogućnosti, kao i vreme koje imate na raspolaganju. Moj savet je da devojačko veče organizujete nekoliko dana ranije. Ako je moguće organizujte devojačko veče čak i nekoliko nedelja ili meseci ranije, ako se odlučite za nešto kompleksnije, kako bi imali dovoljno vremena da se oporavite od svega i da budete lepe i spremno dočekate svoj najlepši dan.

Drage dame, devojačko veče služi da se pre svega lepo provedete i podsetite devojačkih dana, ali zapamtite da vas posle toga čeka venčanje i budući muž koji je tu da vam pruži nove avanture...verujte čeka vas puno lepih trenutaka od kojih ćete napraviti nove nezaboravne uspomene.

3.4/5 ocena (7 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović