Devojačko veče: Jedna mlada, a dve kume

Datum: 16. 08. 2014. Kategorije: Devojačko i momačko veče, Ceremonija

Ove nedelje imate priliku da saznate mnogo korisnih informacija o tome kako osmisliti devojačko veče i kojim putem da se uputite kad su najsitniji detalji i i znenađenja u pitanju. Dve kume su nam ispričale priču o iznenađenju koje su priredile svojoj najboljoj drugarici kao večnu uspomenu na prijateljstvo i njihove devojačke dane.

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-3

Kako ste osmislile devojačko veče?

Osmisliti devojačko veče je lakši deo posla. Nas dve smo dosta ranije počele sa idejama, ma čim je venčanje bilo zakazano. Uvek tako i krene, od neke osnovne ideje, pa ideja evoluira, pa je nadogradimo. Naš zadatak je bio da je iznenadimo nekim poklonom koji će pamtiti i ostati divna uspomena. Bilju, buduću mladu, poznajemo celog života i mislim da ne može niko bolje od nas dve osmisliti na koji način da je iznenadimo i ostavimo bez reči. Ono što smo pripremile kao iznenađenje za mladu je pokazatelj koliko je volimo i koliko je ona ostavila svoj lični pečat na nas i koliko je važna osoba u našim životima.

Gde ste organizovale proslavu?

Proslavu smo organizovale kod Bilje u kući, tačnije u dvorištu njene kuće koje je inače prelepo. Da budemo iskrene, Bilja je organizovala svoje devojačko veče, a nas dve smo uletele sa našim iznenađenjem. Moram da napomenem da je Bilja jedna umetnička duša, diplomirani arhitekta i ima oko za detalje i smisla za dekoraciju. Bilja je celu svadbu sama osmislila do najsitnijih detalja, i to sve od dekoracije za devojačko veče, do dekorisanja cele kuće na dan venčanja, pa i same sale za svadbu. Ja ću je svakako angažovati za svoje venčanje.

Šta je bilo mladi najzanimljivije i koji trenutak bi izdvojila?

Ono što bismo, nas dve kume, izdvojile je upravo iznenađenje koje smo joj priredile. Imala sam tu sreću da upoznam sjajnog fotografa, profesionalca u svom poslu, Mariju Kerekeš. Kada smo se dosetile te ideje da Bilji dovedemo profi fotografa na devojačko veče, imale smo onaj osećaj „da, to je to"! I te slike su ispale sjajne, odličnu pozadinu smo imale zahvaljujući Biljinoj dekoraciji.

Kada smo sa Marijom sve dogovorile, Bilji smo predlagale da devojačko veče počne u 19h predveče, zbog zalaska sunca, kako bi fotografije što lepše ispale.

Ona naravno nije znala zašto toliko insistiramo da žurka bude u dvorištu u vreme zalaska sunca. Ponele smo i sveće od kuće da dobijemo na fotkama tu romantičnu notu. Nekoliko dana pre devojačke večeri kada je sve već bilo dogovoreno, sedela sam sa Biljom i ćaskala. Rekla mi je koliko joj je žao jer njene drugarice i sestra neće biti na prewedding slikanju, a toliko bi volela da ima i nas na umetničkim fotografijama u wedding book-u. Tako da je naša zamisao da joj dovedemo Mariju Kerekeš još više dobila na značaju. Nisam mogla da dočekam da vidim Biljinu reakciju, a imale smo i tremu, onu slatku tremu. Imale smo i insajdera. Biljinu rođenu sestru, koja nam je pomogla oko realizacije. Sa Vanjom smo se konsultovale i ona nam je dala zeleno svetlo.

Koliko je bilo potrebno vremena za organizaciju i kakvom idejom ste se vodile?

Najviše vremena je trebalo da se naprave cvetni rajfići, koje su Bilja i Vanja osmislile i napravile. O samoj devojačkoj večeri, po nekom nepisanom pravilu, počinje da se razmišlja još od same veridbe, verujem. Pokreće nas euforija, iako je to bilo nekoliko meseci pre venčanja. Ali kao što smo već rekle, ideja evoluira i pred samo devojkačko veče, kad već počne da gori pod nogama, desi se prosvetljenje. Tako je bilo i ovog puta. Sa Marijom smo se lako dogovorile i saradnja sa njom nije samo posao, više je od toga. Glavni poklon, tj. profi fotkanje, bilo je propraćeno i sitnim šaljivim poklonima, kao što je roza podvezica i knjiga "Kako da ubijete svog muža (i ostali korisni saveti za domaćicu)".

Treba izaći iz svih okvira kada se priprema devojačko veče, od toga smo pošle.

Šta je to čega se još niko nije setio je bilo pitanje i polazna tačka za osmišljavanje jedne savršene devojačke večeri. Bilja voli neobično, voli ono što još nije viđeno, pa smo pratile upravo tu Biljinu crtu.

I naravno, bilo je prelepo devojačko veče, lepo smo se provele i ispratile Bilju u bračne vode. Bile smo vesele, pevale i đuskale i nadam se da Bilja zna koliko nam je posebna i bitna.

Pogladejte deo atmosfere sa ove kreativne devojačke večeri

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-2

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-1

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-6

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-4

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-8

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-5

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-9

devojacko-vece-jedna-mlada-a-dve-kume-7

Fotograf: Marija Kerekeš

5.0/5 ocena (1 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović