Saznajte zašto se kite gosti i mladenci?

Datum: 17. 11. 2015. Kategorije: Običaji i tradicija, Ceremonija

Sve je počelo od ruzmarina, koji se iz godine u godinu, sve manje koristio, a sada se skoro pa potpuno izbacio iz upotrebe na venčanjima.

Svatovi su se najčešće kitili ruzmarinom koji se pričvršćivao crvenim koncem za rever, jer se smatralo da ima ogromne moći i da donosi veliku sreću i zaštitu. Ruzmarin ili cvet kojim se kite gosti na venčanju, predstavlja ulaznicu u drugu realnost koja traje tog dana, a za tu ulaznicu, gosti daju simboličnu vrednost. Takođe se verovalo da ruzmarin čuva vernost supružnika i zavete koje su izmenili prilikom sklapanja braka, a svi ostali učesnici ove ceremonije su na neki način svedoci sklapanja ove nove veze, koju danas nazivamo brakom.

kicanke-perlita-studio-13

Tradicija se vremenom izmenila, jer je moderno doba sa sobom donelo i potrebu da se detalji, poput ukrasa za goste, modernizuju. 

Današnji ukrasi za goste, kao i za mladence i kumove su izuzetno kreativni, lepi i pažljivo izrađeni. Ono što danas imamo prilike, jeste da biramo da nam se ukrasi slažu uz venčanicu, bidermajer, uz dekoraciju svadbenog prostora i da svakako budu jedinstveni.

kicanke-perlita-studio-01

kicanke-perlita-studio-00

Postoji velika ponuda već gotovih ukrasa za svatove, ali ipak znajte da je mašta neiscrpan izvor i zato nebrinite, jer i ukras za Vaše goste može biti unikatan.

Neka vaši cvetići i ostali detalji na svadbi budu najlepši, a mi ćemo Vam pomoći u tome. Predlažem da pogledate izbor jednog kretivnog studia Perlita, koji je imao prilike da svoju kreativnost ispolji kako kroz ove male, ali vrlo drage detalje, tako i kroz kompletnu dekoraciju za venčanje.

Postoji toliko nijansi, tekstura, dizajna i stilova uz koje kad dodamo i prirodne ukrase i to sve dopunimo mrvicom kreativnosti dobijemo kao rezultat jedinstven ukras za Vas i Vaše goste.

kicanke-perlita-studio-04kicanke-perlita-studio-9kicanke-perlita-studio-10

kicanke-perlita-studio-3

Kod izrade ukrasa za goste i mladence ne postoje ograničenja, pustite maštu na volju, a ako u moru obaveza i zadataka povodom planiranja Vašeg venčanja nemate vremena, obratite se Perlita studiu za dekoraciju venčanja, jer njima će to biti uživanje i zadovoljstvo. U dogovoru sa Vama, mogu napraviti ukrase koji će krasiti Vaše goste i biti deo Vašeg slavlja. Na Vama je da izaberete boju i materijal, a ostalo prepustite njima i njihovoj kretivnosti.

Ukrasi se mogu kačiti za rever zihernadlama, špenadlama i mogu biti na lepljenje. Za ženski deo gostiju narukvice se ili vezuju oko ruke ili mogu biti na navlačenje, a mogu se praviti i lastiš narukvice.

kicanke-perlita-studio-03

kicanke-perlita-studio-6kicanke-perlita-studio-11

Potražite inspiraciju među ovim fotografijama i izaberite najlepše za svoje svatove. Možete birati između ručno rađenih ukrasa i narukvica i raznih bedževa i magneta sa promenljivim bojama i detaljima.

kicanke-perlita-studio-7

Pogledajte dosadašnji rad Perlita studia za dekoraciju venčanja na njihovoj facebook stranici ili sajtu.

 

5.0/5 ocena (1 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović