8 ideja kako da svetiljkama i svećama ukrasite svoje venčanje

Datum: 01. 07. 2014. Kategorije: Inspiracija, Prostor i dekoracija

Venčanja su verovatno jedna od najromantičnijih proslava, jer slave ljubav i vezu dvoje ljudi. Ukoliko želite da na svom venčanju postignete romantičnu atmosferu, predlažem vam da pogledate jedan od vrlo efektnih načina da to i postignete. Potrebno je samo da odaberete mesto koje želite da dekorišete, a u ovom postu ćete pronaći čak 8 ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Svetlo je najbolji prijatelj kad želite napraviti neobične efekte. Potrebno je samo malo kreativnosti i vremena i možete postići čuda.

Ovog puta sam odabrala svetiljke i sveće kao detalje za dekoraciju vašeg venčanja, jer će one učiniti da svaki kutak zablista. Magija koju one pružaju sigurno će ostaviti utisak na sve prisutne. Igrajte se svetlom, jer ono nudi više opcija nego što možete i da zamislite. 

Najbolje rezultate ćete postići ukoliko dobro osmotrite prostor koji želite da dekorišete i onda napravite plan. Uklopite se u prirodnu atmosferu ili prostor koji vam je na raspolaganju.

Pogledajte kako možete uz pomoć svetla dekorisati svoje venčanje

1. Ubacite sveće u male staklene činije i poređajte ih po stepenicama

Ovo je odlična prilika za dekoraciju svećama ukoliko se ceremonija odigrava na nekom mirnijem mestu, na kojem se nalaze stepenice ili zid sa izbočinama u koje možete poređati ove sveće.

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-3

 2. Napravite zavesu od novogodišnjih svetiljki i postavite je iza matičara

Ovo će napraviti odličan efekat za fotografije, ali i goste, koji će moći da uživaju u čarobnoj atmosferi tokom same ceremonije venčanja. 

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-5

3. iskoristite prirodno okruženje i dekorišite drveće i grane sa svetiljkama

Ukoliko pravite venčanje na otvorenom, onda je ova opcija idealna za vas, jer ćete uz vrlo malo truda i novca postići odlične efekte. Dekoracija će biti perfektna, a kad padne noć imaćete savršeno osvetljen prostor sa prirodnim elemantima. Rustično venčanje je savršena tema za vaše venčanje.

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-1

4. Oivičite put ka mestu gde će se održavati ceremonija ili proslava

Ukoliko želite da olakšate pristup gostima, ali i ulepšate stazicu kojom se dolazi do mesta proslave, odaberite sveće. One će odlično poslužiti i postitćićete željene rezultate. 

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-2

5. Malo remek delo uz mnogo truda i puno sveća

Ovakva dekoracija je namenjena onim mladencima koji žele da postignu savršenstvo, ali uz malo više truda i novca. Ukoliko vam se dopada ideja da iscrtate ovakve oblike sa činijama u koje ćete ubaciti sveće, onda se bacite na posao i osmislite vaše šare. Biće vam potreban malo veći budžet i nekoliko spretnih ljudi da ovo izvedete bez greške.

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-4

6. Svetleći lampioni umesto klasičnog osvetljenja

Lampioni su sami po sebi odličan detalj za dekoraciju venčanja, ali ako ih okačite na plafon ili drvo postićićete najbolji efekat. Osvetljeni lampioni će obasjati prostor koji želite da istaknete, a to može biti baš podium za igranje.

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-8

7. Sijalice koje vise sa plafona će stvoriti intimnu i romantičnu atmosferu

Ovo je lakše postići ukoliko pravite venčanje na otvorenom, a okruženi ste drvećem, jer će grane savršeno poslužiti za ovu kreaciju. Biće vam potrebno malo više vremena i truda, ali ćete napraviti vrlo čarobnu atmosferu, a fotografije će dobiti posebnu notu.

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-6

8. Osvetlite celu prostoriju i stvorite efekat zvezdanog neba

Ukoliko se venčanje odigrava u zatvorenom prostoru, onda odaberite ovu ideju, jer ćete uz svetiljke koje su ravnomerno raspoređene obasjati celu prostoriju, a postićićete efekat zvezdanog neba. 

svetiljke-i-svece-za-dekoraciju-vencanja-7

+Bonus

Da upotpunite rustičnu atmosferu okačite petrolejske lampe

Ukoliko se odlučite da venčanje organizujete na salašu, u vinariji ili sličnom prostoru, petrolejske lampe će vam odlično poslužiti kao dekoracija i osvetljenje. Okačite ih po plafonu ili rasporedite po stolovima i zidu.

Detalj koji se savršeno uklapa u celu atmosferu i temu venčanja.

marija-kerekes-osvetljenje-na-vencanju-1

fotografija: Marija Kerekeš

0.0/5 ocena (0 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović