5 modnih grešaka koje mladoženja treba da izbegne

Datum: 01. 04. 2014. Kategorije: Saveti za mladoženju, Saveti

Ukoliko niste imali puno iskustva u kupovini odela a želite da izaberete odelo pa vašoj meri, pogledajte koje su to najčešće greške koje muškarci prave prilikom odabira odela:

Dužina sakoa

Česta greška koju muškarci prave prilikom odabira sakoa jeste sama dužina. Ukoliko odabrete sako koji je kraći ili duži to može drastično uticati na vašu siluetu. Možete odavati utisak da ste pozajmili odelo od oca ili drugara. Savetujem vam da povedete druga, kuma ili svoju buduću suprugu sa sobom u šoping, jer vam mogu ukazati na greške koje vi ne vidite u tom momentu. Probajte više modela sakoa pa ćete imati bolji uvid u to koji vam bolje pristaje.

duzina-sakoa

Nabori na pantalonama 

Muškarci često nailaze na problem kod odabira adekvatne dužine pantalona. Ukoliko niste sigurni koja vam dužina odgovara, evo jednostavnog saveta kako da to rešite. Ukoliko vam se pantalone suviše naboraju kod cipela, to je jasan znak da vam ne pristaju. Nabori koji se javljaju treba da budu minimalni i na taj način će vam i noge vizuelno biti duže. 

nabori-na-pantalonama

Dugmad na sakou

Prilikom nošenja sakoa, bilo da imate dva ili tri dugmeta, ukoliko vam je sako zakopčan obavezno ostavite poslednje dugme otkopčano. Razlog zašto se ovo dugme nikad ne zakopčava je sama tradicija ali i način dizajniranja sakoa koji promoviše ovu teoriju. Ukoliko zakopčate ovo dugme možete dovesti sebe u situaciju da izgledate suviše utegnuto.

zakopcavanje-dugmadi-na-odelu

Mešanje suviše dezena i boja

Pokušajte da izbegnete mešanje više različitih dezena i boja koji mogu dovesti do toga da izgledate kao klovn. Potrudite se da izaberete 2 boje ukoliko niste imali puno iskustva u nošenju odela. Posavetujte se sa prodavcem ili krojačem, jer njihovo iskustvo vam može pomoći da se oslučite za kombinaciju koja vama najviše priliči. Naravno, obavezno se konsultujte sa vašom budućom suprugom oko toga kakvu će ona venčanicu imati i da li ćete imati tematsko venčanje i koje boje će biti prisutne u dekoraciji. Ukoliko niste sigurni, uvek je najbolja opcija da se odlučite za klasično crno odelo.

sareno-ili-jednostavno-odelo

Tregeri ili kajiš

Ukoliko se odlučite za modernu varijantu i odaberete tregere kao modni detalj, nemojte koristiti u istoj kombinaciji i kajiš. Nepotrebno je nositi oba detalja, jer im je namena ista, tako da se odlučite samo za jedan od njih. Izbegnite ovu pojavu, jer ćete izgledati smešno.

tregeri-i-kajis

5.0/5 ocena (1 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović