5 saveta kako da izgledate mršavije u venčanici na dan svog venčanja

Datum: 12. 03. 2015. Kategorije: Saveti za mladu, Saveti

Svaka mlada želi da izgleda savršeno na svom venčanju i uradiće sve da to i postigne.

Obzirom na veliki obim obaveza koje postoje oko same organizacije venčanja, često se zanemare odlasci na trening. Fizička priprema je jedan od najvažnijih koraka, pored zdrave ishrane, kako bi ostale u formi ili dostigle željenu kilažu.

Više o pripremam za mladu pročitajte u postu: Pripreme koje svaka mlada treba da obavi pre venčanja

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-8

Ukoliko, niste uspele da do samog datuma vašeg venčanja dostignete željenu kilažu i to vam predstavlja problem kada je venčanica u pitanju, nemojte se previše nervirati, jer za sve postoji rešenje. Nemojte padati u depresiju i dozvoliti sebi da se opterećujete zbog nekoliko kilograma više, i nikako ne pribegavajte rigoroznim dijetama, koje mogu narušiti vaše zdravlje.

Naš savet je da se opustite i nasmejane dočekate taj dan, a što se tiče vaše venčanice pripremili smo ovih 5 saveta koji će vam pomoći da postignete željene rezultate i izgledate baš onako kako ste i zamišljale.

Saveti za perfektan izgled uprkos kilogramima 

Odaberite odgovarajući model venčanice

Važno je da poznajete sebe i svoje telo kako bi uspeli da odaberete model venčanice koji odgovara vašoj figuri. Ukoliko niste sigurni kako da to izvedete posavetujte se sa nekim profesionalcem u čije mišljenje imate poverenja. U ovim postovima možete pronaći -divne modele venčanica- koje će vas inspirisati i pomoći da suzite svoj izbor. Vodite se idejom da venčanica, pored toga što treba da bude lepa i moderna, treba da istakne vaše adute i sakrije eventualne nedostatke.

Npr. Ukoliko imate široke kukove, odaberite venčanicu A kroja - koja se širi od struka na dole ili stavite pojas u boji koji će vizuelno suziti vaš struk.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-13

Ukoliko imate široka ramena odaberite venčanicu sa širokim bretelama ili kratkim rukavima koji će ih vizuelno suziti.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-01 

Ukoliko imate velike grudi, odaberite venčanice koje prekrivaju vaš dekolte prozirnim materijalom ili zanimljivim čipkanim detaljima.

 5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-02

Ukoliko ste visoke, možete izabrati kraću venčanicu koja će istaći vaše noge i tako skrenuti pažnju sa drugih nedostatka.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-03

Dugi čipkasti rukavi mogu biti idealni ukoliko želite da pokrijete svoje ruke.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-3

Odaberite odgovarajući donji veš

Nemojte štedeti kada je donji veš u pitanju, jer ne želite da vam se na dan venčanja ocrtavaju nabori koji su nastali zbog usecanja istog ili vas grudnjak steže i spada.

Ukoliko želite da vizuelno smanjite grudi, jer imate veće grudi, morate odabrati odgovarajuću veličinu grudnjaka, a to znači da vam korpe moraju savršeno odgovarati. Klasični V izrez je uvek odličan izbor za vas, ali možete se odlučite i za kockasti ili okrugli izrez korpe. Takođe je važno da odaberete grudnjak od čvrste tkanine ili onaj izrađen od laganijeg materijala, koji pada tako da ćete izbeći ocrtavanje linije grudnjaka.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-04

Ukoliko ste odabrali užu venčanicu, koja prati linuju vašeg tela, onda se odlučite za veš sa steznikom. U zavisnosti od toga koji deo tela je problematičan, treba odabrati steznik koji će pokriti i oblikovati ciljan deo tela.

Npr. Ako želite da postignete uži struk ili da prikrijete stomak, odaberite duboke gaćice koje su ojačane elastinom. Takav model će vam stisnuti i ravnomerno oblikovati stomak i istaći struk.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-05

Ako želite da istaknete vašu zadnjicu, predlažem da odaberete "push up" gaćice koje će je skladno oblikovati i podići.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-06

Ukoliko želite da izbegnete nabore po svom telu, onda odaberite model steznika koji pokriva veći deo vašeg tela i koji neće dozvoliti da se stvore nabori od viška kilograma ili donjeg veša.  

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-013

Vežbajte pravilno držanje

Ono što mnoge devojke zaborave, a što može znatno uticati na vašu figuru jeste pravilno držanje. Vrlo je ružno videti mladu koja je pogrbljena, jer na taj način ostvljate loš utisak na svoju okolinu. Govor tela je vrlo važan. Kako ne bi došle u situaciju da na fotografijama izgledate ružno i pogrbljeno, potrebno je da ispraviti leđa, zabacite ramena u nazad i dole i uvučete malo stomak. Ovo je odlična vežba koju treba ponavljati što češće, kako bi se vaše telo naviklo na taj položaj. Joga, pilates i ples vam mogu pomoći da postignete savršeno držanje u vrlo kratkom roku.

Pokušajte da vežbate ovaj položaj tela dok ste na poslu ili za računarom. 

 5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-17

Odlučite se za visoke potpetice

Iako, verovatno, znate za ovo pravilo, moram ga spomenuti, jer je vrlo važno da odaberete udobne štiklice u kojima ćete moći što više da izdržite na nogama. Ukoliko volite visoke potpetice, onda odaberite one sa višom štiklom, jer će vam vizuelno izdužiti figuru. Naravno, nemojte po svaku cenu obuvati neudobne cipelice kako bi postigli ovaj efekat. Dovoljno je da štikle budu do 8 cm visine

Obavezno ponesite baletanke, a u prethodnom postu pročitajte i zašto: 3 razloga zašto da ponesete baletanke na venčanje

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-08

Naučite da pravilno pozirate 

Možda zvuči po malo neverovatno, ali odgovarajuća poza može znatno uticati na to da izgledate mršavije i vitkije. Zato isprobajte nekoliko poza i odaberite one koje vama najviše idu u prilog.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-09

Možete ih uvežbati pre venčanja sa svojom drugaricom koja će vam pomoći da ih zabeležite i iskomentarišete. Iskoriste odabrane poze tokom fotografisanja da postignete željene efekte i verujte nam bićete iznenađene rezultatima. Nemojte podcenjivati ovu tehniku pre nego što je isprobate.

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-010

Bidermajer može odlično poslužiti da sakrije stomak

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-011

Ove dve poze će vam izdužiti figuru

5-saveta-kako-da-izgledate-mrsavije-u-vencanici-na-dan-svog-vencanja-012

5.0/5 ocena (1 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović