Pravila oko stajlinga koje možete prekršiti na dan venčanja

Datum: 18. 06. 2014. Kategorije: Saveti za mladu, Saveti

Pronalaženje savršene venčanice može biti izazov. Vaša prednost je u tome što možete da osmislite svoja pravila, iako postoje neka opšte prihvaćene smernice kad ja stajlnig mlade u pitanju. Odluka o tome šta ćete obući i kako ćete sve to stilizovati je na vama. Dopustite da vas vaš instinkt vodi.

Ovo su samo neka od pravila koja najčešće dovode u zabludu mlade koje žele da imaju slobodu pri odabiru venčanice, obuće i aksesoara. Nemojte robovati modi i tradiciji koja nam uvek nameće neke svoje izbore.

Budite svoje i odaberite stajling po svom ukusu

1. Venčanica mora biti do zemlje

Venčanice mogu biti i kratke, one su čak bile i popularne 1950-ih. Nemojte se ograničavati samo na duge venčanice. Haljine su podjednako lepe i kad vam se vide noge. Mnogim devojkama mnogo bolje stoje kraće haljine i na taj način mogu da istaknu svoje atribute i izgledaju mnogo modernije i stilizovanije. Probajte i ovakav model pre nego što donesete konačnu odluku, možda vam se i svidi.

pravila-stajlniga-mlade-1

2. Venčanica mora biti svečana i elegantna

Venčanice ne moraju biti isključivo elegantne i glamurozne. Jednostavne haljine sa zanimljivim detaljima i adekvatnim aksesoarom mogu biti pun pogodak. Ukoliko organizujete venčanje na plaži, vikendici ili u dvorištu, ova jednostavnija venčanica može biti mnogo primerenija od onih raskošnih u kojoj se nećete osećati prijatno.

pravila-stajlniga-mlade-2

3. Venčanica mora biti bele boje

Postoji veliki izbor mogućnosti kada je boja i izgled venčanice u pitanju, a u prethodnom postu možete pročitati kako je uopšte i nastala tradicija belih venčanjica. Iako se smatra da je bela venčanica ono što mladu čini karakterističnom, vi ne morate uvek da slepo pratite tradiciju i trendove. Pustite mašti na volju i pogledajte divan izbor venčanica u boji koje su podjednako lepe i elegantne.

pravila-stajlniga-mlade-3

4. Venčanica mora biti nova ili iznajmljena u salonu venčanica

Postoji neko ustaljeno razmišljanje da se venčanica najčešće iznajmljuje, a ređe kupuje ili šije po meri. Ovo su neke tri opcije kojim skoro svi pribegavamo. Ono što nikad ne bi uzimale u obzir, a može predstavljati originalan ali i vrlo zanimljiv način da dođete do svoje savršene haljine, jeste da iskoristite maminu ili bakinu venčanicu. Naravno sa odgovarajućim ispravkama i efektnim nakitom ona može biti savršena. Možete iskoristiti i neku staru haljinu. Vintidž i retro stil je danas izuzetno popularan.

pravila-stajlniga-mlade-4

5. Venčanica mora biti jednobojna

Ako volite boje i često nosite odeću koja je jarkih boja, nemojte se ustručavati da na dan vašeg venčanja ograničite svoje opcije samo na belu boju. Ono što vam stoji na raspolaganju je i šarena ili venčanica sa nekim printom. Odaberite nešto totalno drugačije.

pravila-stajlniga-mlade-5

6. Cipele za mladu moraju biti bele i klasične

Ako ste se ipak odlučite za belu venčanicu, a želite da unesete malo boje u vaš stajling, cipelice u boji su druga opcija kojom ćete postići odličan efekat. Nemojte odabrati neke dosadne i bež cipelice koje niko ni neće primetiti ispod vaše raskošne venčanice. Cipele u boji će osvežiti vašu kombinaciju. Budite smele i verujte da ćete se oduševiti efektom.

pravila-stajlniga-mlade-6

7. Morate imati elegantnu frizuru

Venčanja spadaju u elegantne proslave, ali to ne mora uvek biti slučaj. Vi ste ti koji odlučuju o tome da li će cela ceremonija biti isključivo formalna ili želite nešto opuštenije. Ukoliko se odlučite za manje formalno venčanje, onda će i vaš stajling moći da bude nešto jednostavniji. Odlučite se za frizuru koja podrayumeva da vam je kosa puštena i isfenirana, sa lepršavim loknama ili neobaveznom punđom. Postićićete odličan efekat, a frizura će vam podjednako biti lepa.

pravila-stajlniga-mlade-7

8. Vaše burme moraju biti identične

Burme su simbol večne povezanosti i one su te koje predstavljau najvidljiviji znak ljubavi i zato moraju biti posebne. Burma se nosi cieo život i često se biraju burme istog oblika i dizajna kako bi ukazivale na to da pripadaju jedna drugoj. Burme, međutim, ne moraju biti isključivo istog dizajna, jer verujem da ni ukusi nisu uvek isti. U sve većem broju  zlatara imate opciju da sami dizajnirate svoj prsten ili odaberete burme koje će biti različite. Odaberete neki detalj koji će biti jednak za oba prstena, a ipak ostavite prostora da one priliče vašem stilu i željama. na taj način će vaše bume biti svojstvene vašim karaketerima a imaće onu zajedničku nit koja vas spaja.

pravila-stajlniga-mlade-8

9. Bidermajer mora biti napravljen od prirodnog cveća

Prirodno cveće je uvek odličan izbor kada je bidermajer u pitanju, ali nije jedini i zato pogledajte još neke vrste koje su takođe vrlo zanimljivi i mogu vam i bolje poslužiti od klasičnog bidermajera. Ukoliko volite originalne detalje, onda će vam se dopasti činjenca da bidermajer možete napraviti od bilo kog vama dragog materijala. Da li to bio papir, tekstil, drvo,... uz malo naše inspiracije i vaše mašte pronaćićete svoj bidermajer.

pravila-stajlniga-mlade-9

3.0/5 ocena (2 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović