Kraljevsko venčanje Princ Vilijama i Kejt Midlton

Datum: 02. 02. 2014. Kategorije: Venčanja poznatih, Venčanje

Kraljevsko venčanje Princ Vilijama i Kejt Midlton, koje je na sve nas ostavilo utisak i koje smo svi na neki način ispratili. Često ga nazivaju venčanje veka, koje je pratilo oko 2 milijarde ljudi, što je trećina svetske populacije.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-2

Princ Vilijam i Kejt Midlton su se upoznali na koledžu Sent Endruz gde su oboje studirali istoriju umetnosti. Romansa je počela kada je Vilijam video Kejt na humanitarnoj modnoj reviji. Iako su prekidali vezu nekoliko puta, novembra 2010. godine su se verili. Svečanost je održana 29. aprila 2011. god. i time su ozvaničili svoju 10-godišnju vezu.

Kejt Midlton je, inače prva građanka u poslednjih 350 godina, koja se udala za princa.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-3

Kejt Midlton je nosila predivnu svilenu venčanicu do poda, boje slonovače, sa "ve" izrezom, rukavima i gornjim delom od ručno rađene čipke i šlepom dugim 270 centimetara, modne kuće "Aleksandar Mekvin" koju je za nju dizajnirala Sara Barton.

Venčanica koju je princeza nosila koštala je 434.000 dolara.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-1-2

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-10

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-11

Kejt se za dan svog venčanja našminkala sama, a odlučila se za prirodan izgled nežnih tonova, gde je oči istakla crnim krejonom, a roze rumenilom je osvežila lice.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-1

Za zabavu u Bakingemskoj palati se presvukla u večernju haljinu od belog satena, ukrašenu dijamantima oko struka, i bolerom od bele angore, takođe kreaciju Sare Barton.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-8

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-17

Mlada je nosila kraljičinu tijaru i verenički prsten od dijamanata i safira koji je nekada pripadao Dajani. Princ nije nosio burmu dok je ona dobila burmu od velškog zlata, koja košta 11.000 dolara.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-23

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-13

Crkva je bila ukrašena zastavama i sezonskim cvećem u beloj i krem boji, dok je prolaz kojim je mlada koračala bio oivičen sa šest velikih stabala javora.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-1-3

Nakon venčanja princ Vilijam i Kejt su se voziti do Bakingemske palate, u istoj kočiji kao i pokojna princeza Dajana kada se udala za princa Čarlsa.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-20

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-14

Nakon prijema napustili su Bakingemsku palatu u kabrioletu "aston martin", koji je vozio Vilijam i koji je imao tablice na kojima je pisalo "Upravo venčani".

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-22

A na kraju da ne izostavim najslađi detalj.

Objavljene su i fotografije svadbene torte, koju je napravila Fiona Kerns, zajedno sa čitavim timom poslastičara. Torta je imala čak sedam spratova i bila je ukrašna živopisnim detaljima, a kako kažu da je bilo potrebno pet nedelja rada da torta dostigne ovo savršenstvo.

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-7

kraljevsko-venčanje-princ-vilijama-i-kejt-midlton-24.jpg-1

5.0/5 ocena (1 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović