Neobično venčanje u poplavi

Datum: 19. 05. 2014. Kategorije: Vesti

Neobično venčanje koje je zabeležilo ceo ovaj potresni period poplava koje su zadesile Srbiju i BiH. 

Bukvalno u poplavi, u Svodni kod Bosanskog Novog gde su pred matičarkom Radmilom Banjac sudobnosno DA juče izgovorili mladenci Goran Ješić iz Svodne i Sandra Sredić iz susednih Vitasovaca kod Bosanskog Novog, koje je Sana u potpunosti opkolila vodom.

Mlada nije htela da se venča bez roditelja i kume koji su ostali vodom zarobljeni u Vitasovcima. Da cela stvar bude gora, kod njih su bile i burme, mladoženjino odelo i mladina venčanica.

vencanje-u-poplavi-u-bih-1

Onda se pojavio čamdžija Petar Vukovojac, koji je uspeo da se probije do Vitasovaca i negde oko 16:00 h doveze Sandrine roditelje i kumu. Brzo smo se obukli i u roku od pola sata zvali lokalnu matičarku Radmilu Banjac, koja nas je i venčala. Da sve bude zanimljivije, do tad je padala kiša, a nakon što smo se svi okupili, odjednom je ugrejalo sunce. Vidim u tome neki dobar znak za naš brak - priča sretan mladoženja koji je na svadbi očekivao 670 zvanica.

vencanje-u-poplavi-u-bih-2

Foto D. Stojnić

Mnogi, zbog stravičnih poplava, nisu stigli na ranije zakazano venčanje, ali među uzvanicima je bila i jedna ekipa iz Slovenije, iz Sežane koja je natrpana u kombi uspela nekako da se probije do Svodne. Nakon svadbe mladini roditelji čamcem su se opet vratili u Vitasovce. Matičarka Banjac kaže da nije imala neobičnije venčanje.

Radim 26 godina i ljude sam venčavala na raznim mestima, pa čak i u brzom vozu, ali ovakvo venčanje nisam imala. Bilo je baš potresno, a neki su čak i plakali - kaže Banjac.

Mladenci su uprkos poplavi i mnogim preprekama uspeli da se venčaju i time dokažu koliko je ljubav jača od svih problema na koje možete naići u zajedničkom životu. Važno je da nikada ne odustajete i da se borite za ono što volite i želite.

Izvor: krupljani.ba

0.0/5 ocena (0 glasova)

Autor teksta: Marijana Milanović